A look back on our favourite projects of 2017

Well, now 2018 is in full swing we’ve been reminiscing about our favourite projects of 2017.

A bar in Nottingham allowed us to unleash our creativity in line with the trends we’re predicting will be big this year, we started designing a gym which was both challenging and exciting at the same time and our office was transformed by our Senior Interior Designer Samantha to showcase our interior design expertise.

Bar

This bar in Nottingham caters for breakfast, lunch, dinner and drinkers and has been occupied for centuries. Before it became a bar it was a bank, so you can imagine how stunning the building is.

DV Architects Lloyds No 1 Bars project

The brief was to refurbish the interior and increase the number of dining covers which were predominantly still student led. We maximised the space to increase covers, this included refreshing the bar area, furniture, walls and floors, particularly the carpet and dancefloor.

We believe deep coloured fabrics, prints and tiles will be used alongside pastel accent colours. The trend towards retro prints across the board will be strong this year and we implemented that throughout this bar. We created a bespoke, geometric dancefloor for this bar in Nottingham, where we used a vinyl tile in vivid blues against softer greys and taupes.

DV Architects Lloyds No 1 Bars project

Gym

This new facility found it’s home in a curved corner plot in a modern retail complex. The empty shell required a complete fit out including heating and ventilation, lighting, plumbing, waste disposal and electrics. The design also incorporates the creation of a mezzanine level to accommodate male and female changing areas and a large group fitness resistance training area.

There were so many challenges and considerations when we put these plans together – the curved layout, load bearing and vibration factors for the mezzanine and access regulations.

DV Architects gym floorpan project

We were able to combine high end products alongside less expensive materials to deliver an exclusive, bespoke feel at a competitive budget. It allowed our creative juices to flow. We used untreated, branded chipboard on the walls which we paired with industrial chandeliers, and copper pipes were also featured throughout.

The entrance featured a custom made tiled mosaic with plush high back seating and  a bar area with cluster pendant lights.

So much detail went into the design of this gym, it was fantastic to come up with new concepts and solutions and we can’t wait to see the finished product.

Office

We were able to get really creative when designing our own office which is exactly what Samantha did. She made the most of the various spaces and styles we already had available throughout the building to develop a range of concepts.

DV Architects entrance floor project

Our entrance is grand and incorporates our name in the wooden flooring, which makes a statement to visitors when they walk in. We’ve also installed a large, stunning chandelier in the reception to complement the period detail on the ceiling.

DV Architects chandelier

The meeting room was designed to create interest and to stand out. It’s a large, light room with big windows which allowed us to be more creative. Samantha replicated an outdoor feel which worked well with the bright space. One wall was wallpapered with a woodland effect and we used string and positioned a range of lamps across the wall to represent telegraph poles. We’re so pleased with the end product which is a great talking point and a wonderful example of our innovative creativity.

DV Architects meeting room project

If you are looking to update your establishment contact us or take a look at some more of our work so far.